Stagiunea unteatru

In Event of Moone Disaster

In Event of Moone Disaster

Regia – Alexandra Penciuc

Scenografia şi video – Tudor Prodan

Cu: Cătălina Moga, Mihai Smarandache, Emil Măndănac, Mădălina Anea

*proiect co-finantat de AFCN și realizat cu sprijinul Sfera Dekor

Textul de debut al lui Andrew Thompson, care a câştigat în 2016 Theatre503 Playwriting Award, este inspirat de discursul „In event of moon disaster”, scris de William Safire în 1969 pentru ca preşedintele Nixon să-l citească în cazul în care aterizarea pe Lună ar fi fost un eşec şi cei doi astronauţi, Neil Armostrong şi Edwin „Buzz” Aldrin, nu s-ar mai fi întors pe Pământ.

Spectacolul te provoacă să pătrunzi într-un muzeu experimental al variantelor şi încercărilor unor oameni de a nu eşua, ca într-un cub rubik în care se intersectează generaţii, cu dorinţele, fricile şi iubirile lor.În care versiune dintr-o lume paralelă ai putea să fii împăcat cu tine? Până unde poate merge căutarea sensului şi care este timpul perfect în care te-ai putea situa ca să fii fericit? Câte decizii greşite ai luat şi ce te reţine să nu fii exact cum ţi-ai dori?

Trecutul, prezentul şi viitorul nu sunt chiar atât de diferite, viitorul nu e atât de departe. Chiar dacă obiectele, modul de viaţă suferă schimbări majore de-a lungul timpului, în esentă avem aceleaşi nevoi şi aceleaşi dorinţe. Cel mai concret lucru care ne leagă pe toţi este faptul că păşim pe ceva. Suprafaţa Pământului, sau a Lunii, sau a Planetei Roşii, oricare dintre astea. Urma pe care o lasăm pe o suprafaţă ne face să devenim reali, poate chiar importanţi pentru un moment.

Tu te-ai gândit vreodată că până acum ar fi trebuit să fii în altă parte?

adm

January 24th, 2022

No Comments

Comments are closed.