Îngrijitorul

26
Aug
Sambata
2017

Îngrijitorul

Cand?
19:00 - 20:30
Informatii
rezervari@unteatru.ro
sau sms la numarul 0721268516

ÎNGRIJITORUL
De Harold Pinter

Cu: Liviu Pintilieasa, Andrei Seușan, Ionuț Grama.
Scenografia: Ana Ularu
Regia: Radu Iacoban
Durata: o oră și treizeci de minute
Nercomandat persoanelor sub 14 ani.

Lumea imaginată de Pinter in “Îngrijitorul” este sumbră, dar în mod paradoxal, personajele sale respiră pe alocuri un aer tare tembel care te îmbie să citești piesa ca pe o comedie.

Un om îl scapă pe alt om de o bătaie zdaravană și, într-un act de mărinimie, îl invită la el acasă. Dar, conform zicalei, “Îi dai un deget și îți ia toată mâna”, cel slab și neajutorat, crește rapid în rang și nu se mai lasă dat afară din noul spațiu.

Îmbinarea voită de cadru și situație realistă, presărat cu tuse absurde imaginată într-o cameră de copii decrepită în care personajele nu își găsesc confortul, relevă spectatorului un adăpost al fricii și al alineării.

Speranța e înlocuită de nostalgie, iar umanitatea, prezentă în doze mici, încearcă cu greu să se recompună prin reacțiile mecanice ale celor trei personaje. Trecutul doare, prezentul alimentează frica, iar viitorul pare imposibil. Și, cu toate astea, atât nevoia, cât și grija față de celalalt, există.

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.