Lumea Dinăuntru – Transmisiune online

Lumea Dinăuntru – Transmisiune online
Intrare Libera
12
Sep
Sambata
2020

Intrare Libera

Lumea Dinăuntru – Transmisiune online

Cand?
20:00 - 21:00
Informatii
rezervari@unteatru.ro
sau sms la numarul 0721268516

Lumea Dinăuntru/World Within – Transmisiune online
de John Elsom

Regia: Catinca Drăgănescu
Scenografia: Ioana Drăgănescu
Light Design: Dragoș Mărgineanu
Cu: Valentina Zaharia

O femeie zace captivă în propriul corp. Poate doar să clipească: o dată pentru “da”, de două ori pentru “nu”. Dar mintea ei o poartă departe, înapoi în copilărie, o aduce în fața morții și o coboară în necunoscutul propriei ființe. Ce îi este dat să descopere?

Cronici:
• „La Unteatru, Valentina Zaharia merge pe sârmă în „Lumea dinăuntru”, cu grijă să nu strivească inocența și fragilitatea copilăriei, apoi cu și mai multă delicatețe, să nu trădeze și să judece universul plăsmuit în mintea unei femei închise în propriul corp. Un one-woman show în care povestea își schimbă parcursul pe neașteptate și simți că aterizezi dintr-o lume diafană și roz, într-una luminată puternic de un alb rece, ca de spital. Totul începe cu povestea unei fetițe îmbrăcate în costum de dinozaur, care are prieteni imaginari, un ursuleț orb foarte atașat de ea, o mamă obsedată de dezinfectarea casei și o soră extrem de bolnavă.”
(Oana Bogzaru – yorick.ro)

• „Lumea dinăuntru, one-woman show-ul găzduit de Unteatru, este rodul unei colaborări foarte intense, foarte personale între actrița Valentina Zaharia, regizoarea Catinca Dră-gănescu și dramaturgul John Elsom. Cel puțin pentru primele două, e un fel de ieșire din carcasă, un prim exercițiu în genul monodramei, un abandon punctual al propriilor plase de siguranță – Catinca Drăgănescu e preocupată de interactivitate, de game theory, de noile tehnologii, Valentina Zaharia e expansivă, energetică (pe alocuri, să zic așa, „trăiristă“), are nevoie de controlul dat de interacțiunea cu alți actori. Și cu toate astea, Lumea dinăuntru e un spectacol aproape filigran despre energia nesfîrșită a vieții, chiar și atunci cînd ritmul variază.”
(Iulia Popovici – Observatorul Cultural)

*Spectacol prezentat în cadrul festivalului „25 de ore de teatru non-stop”, Sibiu 2017

Foto credit: Maria Stefanescu

grafic design by Glitch
http://www.glitch-shop.com/ww.afis.romana

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.