VOIESC SA CANT – Recital de chitară Maxim Belciug

28
Apr
Vineri
2023

VOIESC SA CANT – Recital de chitară Maxim Belciug

Unde?
unteatru
Cand?
20:00
Informatii
rezervari@unteatru.ro
sau sms la numarul 0721268516

Achiziționând un bilet, susțineți un proiect independent care s-a dezvoltat de-a lungul a 10 ani. Dacă doriți să deveniți parte din comunitatea care susține noile proiecte unteatru, vă invităm în marea noastră familie: https://www.patreon.com/unteatru

VOIESC SĂ CÂNT – Recital de chitară Maxim Belciug

Voiesc să cânt – spune un vers al lui Cincinat Pavelescu. Și exact asta va face Maxim Belciug, artistul chitarei și al Încântărilor, urcând pe scena Unteatru vineri, 28 aprilie 2023: va cânta. Va cânta la chitară, fără vorbe, dar cu multă poezie și culoare, cu tremolo și vibrato, scoțând din repertoriul său uriaș când un Bach, când un Tárrega sau un Prokofiev, când arii baroce, când tangouri sau tarantele, când sonate, când ritmuri de flamenco, când vreun capriciu sau vreo fantezie. Va cânta, cu inima în vârful degetelor, ca să uităm o clipă, odată cu poetul, “că totul e cuvânt, vis, nălucire trecătoare, că viața este ca o floare ce crește pe-un mormânt.”

Maxim Belciug – Capricho árabe (Francisco Tárrega). From the CD “Încântări / Enchantements” – YouTube
Maxim Belciug plays Valse Venezolano (Jorge Cardoso) – YouTube

Sunt puţini artiştii care se încumetă, în chip temerar, să prezinte publicului muzică în forma sa simplă, pură. Dar Maxim Belciug este una dintre aceste păsări rare. Concertele sale nu au nimic de „spectacol”, nimic senzaţional. Apare singur pe scenă, împovărat deja de muzica ce va să vină, şi se aşează pe scaun, adesea fără o vorbă. Apoi începe. Mâna sa atinge corzile, iar chitara se transformă într-o orchestră cu sunet limpede, la scară umană, care simte, suferă, plânge şi cântă, se tulbură de pasiune sau strigă bucurii fără nume. Iar tu asculţi cântarea sa firească, fără podoabe adăugate, şi te întrebi cum de-ai uitat că sufletul se hrăneşte cu lucruri simple. Un om cu o chitară. Atât de simplu. Şi totuşi, ce încântare!

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.