Visul unei nopți de Vara – spectacol musafir
Visul unei nopți de Vara – spectacol musafir
Achiziționând un bilet, susțineți un proiect independent care s-a dezvoltat de-a lungul a 10 ani. Dacă doriți să deveniți parte din comunitatea care susține noile proiecte unteatru, vă invităm în marea noastră familie: https://www.patreon.com/unteatru
Visul unei nopți de vară
de William Shakespeare
Traducerea & Regia: Peter Kerek
Muzica: Aurelian Stoleriu
Video: Kotki Visuals
Scenografia: Iuliana Vîlsan
Cu: Irina Antonie, Alina Rotaru, Nicholas Cațianis, George Rotaru
Piesa „Visul unei nopți de vară” este de fapt povestea unei nunți. Shakespeare face din ceremonialul nunții un spectacol. E probabil cea mai spectaculoasă nuntă care n- a avut loc niciodată.
E poetică, erotică, fantastică și comică. Mireasa și mirele nu sunt însă niște oameni obișnuiți. Femeia e o superfemeie pe nume Hypolita, iar bărbatul e un superbărbat pe nume Thezeu. Noaptea dinaintea nunții o petrec împreună, dar nu în realitate, ci acolo unde se poate întâmpla orice, în vis.
Ceea ce urmează să trăiescă cei doi într-un singur vis este atât de intens, încât s-ar putea spune că își trăiesc întreaga căsnicie într-o singură noapte, înainte de a fi căsătoriți. Pentru că doar în vis arătăm ceea ce ascundem în realitate, pentru că doar în vis suntem așa cum n-am fi crezut niciodată că putem fi.
În vis, cele două personaje se dedublează în nenumărate personaje masculine și feminine, mai reale sau mai fantastice, toate fiind fețe diferite ale aceleiași femei sau ale aceluiași bărbat. De ce fac asta? Pentru că vor să seducă, să manipuleze, să învingă, să-l iubească pe celalălalt. Vor să devină soț și soție.
Sănătatea și siguranța spectatorilor și colaboratorilor noștri sunt extrem de importante pentru noi, de aceea am implementat o serie de măsuri de prevenire, în linie cu recomandările autorităților, astfel încât să vă simțiți permanent în siguranță cand veți participa la evenimentele unteatru.
Participarea la evenimentele unteatru este permisă doar în următoarele condiții:
În conformitate cu Hotărârea CMBSU nr. 61 din 02.10.2021 privind stabilirea măsurilor aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, accesul la spectacolele organizate în interior va fi permis exclusiv persoanelor care dețin certificatul digital UE privind COVID-19. Acesta se eliberează persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Documentele vor fi verificate de staff-ul organizatorilor și de personalul care va asigura paza și protecția evenimentului. Unicul scop al procedurii de verificare este acela de a permite sau de a refuza, după caz, acceptul spectatorilor în spațiul dedicat evenimentului.
În zona de acces se va efectua un triaj observațional precum și măsurarea temperaturii participanților. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), a celor a căror temperatura este mai mare de 37.3 grade Celsius sau a celor care refuză verificarea temperaturii.
Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata participării la eveniment. Pentru o protecție sporită, este obligatoriu ca masca să acopere nasul și gura.
După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.
Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).
Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.