Visul unei nopti de vara @ Muzeul de Arta Recenta

03
Oct
Sambata
2020

Visul unei nopti de vara @ Muzeul de Arta Recenta

Unde?
Bulevardul Primăverii, nr.15
Cand?
20:00
Informatii
rezervari@unteatru.ro
sau sms la numarul 0721268516

Visul unei nopți de vară
de William Shakespeare

Traducerea & Regia: Peter Kerek

Muzica: Aurelian Stoleriu

Video: Kotki Visuals

Scenografia: Iuliana Vîlsan

Cu: Irina Antonie, Alina Rotaru, Nicholas Cațianis, George Rotaru

*Reprezentație specială organizată de MARe in parteneriat cu unteatru. Evenimentul va fi susținut în aer liber, pe terasa muzeului (Bulevardul Primăverii, nr.15).
*Prețul biletului include participarea la spectacol, vizita muzeului și un pahar de vin.

Piesa „Visul unei nopți de vară” este de fapt povestea unei nunți. Shakespeare face din ceremonialul nunții un spectacol. E probabil cea mai spectaculoasă nuntă care n- a avut loc niciodată.

E poetică, erotică, fantastică și comică. Mireasa și mirele nu sunt însă niște oameni obișnuiți. Femeia e o superfemeie pe nume Hypolita, iar bărbatul e un superbărbat pe nume Thezeu. Noaptea dinaintea nunții o petrec împreună, dar nu în realitate, ci acolo unde se poate întâmpla orice, în vis.

Ceea ce urmează să trăiescă cei doi într-un singur vis este atât de intens, încât s-ar putea spune că își trăiesc întreaga căsnicie într-o singură noapte, înainte de a fi căsătoriți. Pentru că doar în vis arătăm ceea ce ascundem în realitate, pentru că doar în vis suntem așa cum n-am fi crezut niciodată că putem fi.

În vis, cele două personaje se dedublează în nenumărate personaje masculine și feminine, mai reale sau mai fantastice, toate fiind fețe diferite ale aceleiași femei sau ale aceluiași bărbat. De ce fac asta? Pentru că vor să seducă, să manipuleze, să învingă, să-l iubească pe celalălalt. Vor să devină soț și soție.

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.