Visul (spectacol invitat)

09
Oct
Duminica
2022

Visul (spectacol invitat)

Unde?
unteatru
Cand?
19:00
Informatii
rezervari@unteatru.ro
sau sms la numarul 0721268516

Achiziționând un bilet, susțineți un proiect independent care s-a dezvoltat de-a lungul a 10 ani. Dacă doriți să deveniți parte din comunitatea care susține noile proiecte unteatru, vă invităm în marea noastră familie: https://www.patreon.com/unteatru

Visul (spectacol invitat)
**o producție Reactor, Cluj

Durata: 140 min.
Vârsta: 14+

O clasă de actorie se pregătește de spectacolul-examen „Visul unei nopți de vară”. Școala e plină de zvonuri, repetițiile de revelații și nopțile de neliniște. Limitele dintre teatru și viață, dintre școală și viață personală, dintre normal și anormal se contopesc și dispar.

Spectacolul a fost creat în cadrul proiectului „Zonă de siguranță”, care are ca temă de cercetare abuzurile de putere ce pot apărea în mediul universitar, în special în cadrul facultăților cu profil artistic.

Spectacolul conține fragmente din „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, traducerea Ștefan Octavian Iosif.

Text: Alexa Băcanu
Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu
Scenografia: Mihai Păcurar
Coregrafia: Sergiu Diță
Pregătire muzicală: Adonis Tanța
Muzica: Max Anchidin („Fugi sau te luptă” și „Normal”), Renata Burcă („Cum am ajuns aici” și Cocoșii negri”), Magor Bocsárdi („Cineva trebuie s-o facă”), Csaba Boros („Noaptea din vis”), Tibor Cári („Marele oraș” și „Suntem o familie”), Radu Dogaru („Serenadele” și „Culisele”), Ada Milea („Zvonurile”), Adrian Piciorea („Noaptea e momentul meu”), Corina Sucarov („Nu e personal”), Peter Visky („Copiii noștri/Iată-ne ajunși aici”), Compozitor anonim („Corpul meu nu e al meu”)
Distribuția: Maialgesa Dat, Călin Deneș, Radu Dogaru, Christian Har, Ana Maria Marin, Duncan McKee, Victor Muntean, Emőke Pál, Ana Rednic, Oana Rotaru, Paula Seichei, Doru Taloș, Adonis Tanța
Cu participarea: Oana Mardare / Andrada Balea
Sunet și lumini: Cătălin Filip
Sonorizare: Radu Boancă
Foto și video afiș: Vivien Miron-Vilidár
Producător: Asociația Reactor de creație și experiment

În parteneriat cu Facultatea de Teatru şi Film / UBB Cluj

Subiect: putere&educație
Gen: musical
Atmosferă: ambiguă

𝘈𝘵𝘦𝘯𝘵̦𝘪𝘦! 𝘈𝘤𝘦𝘴𝘵 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵𝘢𝘤𝘰𝘭 𝘤𝘰𝘯𝘵̦𝘪𝘯𝘦 𝘴𝘤𝘦𝘯𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘰𝘵 𝘢𝘷𝘦𝘢 𝘶𝘯 𝘱𝘶𝘵𝘦𝘳𝘯𝘪𝘤 𝘪𝘮𝘱𝘢𝘤𝘵 𝘦𝘮𝘰𝘵̦𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭.

În timpul spectacolului se folosesc lumini stroboscop.

***

Reactor de creație și experiment funcționează din 2014 ca studio de teatru și producător de spectacole. Principalele direcții de interes sunt dramaturgia contemporană, experimentul și cercetarea artistică, istoriile personale și istoriile recente. Spectacolele Reactor se construiesc pe idei originale, în jurul unor teme strâns legate de contextele sociale prezente sau istorice, documentate și, de multe ori, trecute și prin filtrul experiențelor personale ale artiștilor creatori.  Echipa Reactor e formată din actori, dramaturgi și regizori care testează permanent formule de lucru, modalități de creație artistică contemporană și limbaje noi de adresare și comunicare cu publicul.

Spectacol produs și prezentat în cadrul proiectului „Zonă de siguranță”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.