Sub apa, spectacol invitat

08
Dec
Joi
2022

Sub apa, spectacol invitat

Unde?
unteatru
Cand?
20:00
Informatii
rezervari@unteatru.ro
sau sms la numarul 0721268516

Achiziționând un bilet, susțineți un proiect independent care s-a dezvoltat de-a lungul a 10 ani. Dacă doriți să deveniți parte din comunitatea care susține noile proiecte unteatru, vă invităm în marea noastră familie: https://www.patreon.com/unteatru

Sub apă

O femeie nu știe să facă pluta. Încercările ei de a rămâne la suprafață o poartă printr-un mediu fluid al amintirilor, unele distorsionate, altele imaginate. Singurătatea e spartă de patru voci care oscilează între compasiune și sabotare. Fricile se depun în straturi de intensități și consistențe diferite. Aproape întotdeauna există cel puțin o luminiță aprinsă.

De: Ioana Toloargă
Regia: Olivia Grecea
Scenografia: Mihai Păcurar
Mișcarea scenică: Ferenc Sinkó
Muzica: Condurat Alexandru
Distribuția: Andrada Balea, Christian Har, Oana Mardare, Alina Mișoc, Tavi Voina

Foto și video afiș: Mihai Păcurar

Subiect: coliziuni emoționale
Gen: epifanie introspectivă
Atmosferă: plutire lo-fi

Durata: 110 min.
Vârsta: 14+

„Am scris despre frici, care capătă relief și transparențe – ca niște pârâiașe fisurând un perete de calcar. Despre ecourile Sudului meu și ale Caloianului. Despre viață, în care te arunci fără să știi să înoți. Și te tot înveți: că ai un corp, o familie, o voce, mai multe – prietene și străine, în același timp. Am scris despre ea. Despre lumea văzută prin straturi de neîncredere, frustrare, autopuniție, spaime, ca prin apă. O lume în care nu știi unde se termină satul și unde începe asfaltul, unde se termină magicul și începe banalul, unde se termină viața și începe moartea. Lumea în care începi să te vezi limpede.” (Ioana Toloargă, autoarea textului)

„Eram mică și am intrat în mare. Mama sau tata sau mama și tata mă țineau de mână când un val m-a dat peste cap. Marea Neagră are valuri puternice. Am dat de nisipul de pe fund și un timp care a părut foarte lung m-am zbătut sub apă. Într-o singurătate imposibil de descris. Pentru mine marea e liniștea care învelește frica.” (Olivia Grecea, regizoarea spectacolului)

Bilete:

Reactor de creație și experiment funcționează din 2014 ca studio de teatru și producător de spectacole. Principalele direcții de interes sunt dramaturgia contemporană, experimentul și cercetarea artistică, istoriile personale și istoriile recente. Spectacolele Reactor se construiesc pe idei originale, în jurul unor teme strâns legate de contextele sociale prezente sau istorice, documentate și, de multe ori, trecute și prin filtrul experiențelor personale ale artiștilor creatori. Echipa Reactor e formată din actori, dramaturgi și regizori care testează permanent formule de lucru, modalități de creație artistică contemporană și limbaje noi de adresare și comunicare cu publicul.

Spectacolul face parte din programul de rezidențe de scriere dramatică Drama 5, aflat la a șaptea ediție. Drama 5 este un proiect Reactor de creație și experiment care susține dezvoltarea dramaturgiei românești, printr-un program anual de rezidențe de scriere dramatică oferită unui număr de cinci autori. Programul se desfășoară sub mentoratul Alinei Nelega, scriitoare și cadru universitar.

Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii, Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.