Respectfully yours…/…cu respect

Respectfully yours…/…cu respect
Intrare Libera
11
Sep
Marti
2018

Intrare Libera

Respectfully yours…/…cu respect

Cand?
20:00
Informatii
rezervari@unteatru.ro
sau sms la numarul 0721268516

Respectfully yours…/…cu respect

după textul lui Jean-Paul Sartre – „Târfa cu respect”

Lizzie – Sandra Ducuță
Fred – Andrei Anghel
Senatorul – Vlad Nemeș/ A. Hartmann
Negrul – Adrian Ban
Polițistul/ Cetățeanul – Massimiliano Nugnes

Regie și sound-design: A. Hartmann
Scenografie: Çilem Türköz
Light-design și foto: Radu Spiridon
O producție UNATC 2018

Durata: 1 h și 15 min

Pagina spectacolului: Respectfully yours

Spectacolul este prezentat în Micro-stagiunea StArtAct la unteatru.

*Spectacol nerecomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani.

Ce faci când trecutul recent te hărțuiește fără milă? Când sinceritatea îți e călcată în picioare și toate întâmplările triste din copilărie speculate cu abjectă măiestrie care te transformă din victimă în călău? Acceptare și revoltă, dragoste și păcat, victimă și călău. O lume închisă, în care pasiunile se consumă intens, iar sinceritatea și inocența sunt strivite cu meștesug. Despre alb și negru și toate nuanțele de gri dintre cele două: pasiune, puritate, perversitate, penitență, prostrație. 

Dacă e marți, e teatru tânăr la unteatru! …în august și septembrie.

7 spectacole de teatru tânăr, 7 viziuni inedite asupra lumii contemporane, 7 dramaturgi europeni,  7 seri animate de suflul noului, 7 oportunități de a vedea tinerii actori și scenografi în acțiune – o noua generație de creatori de teatru – efervescentă și mânată de un entuziasm debordant, cei 7 regizori fresh – care au făcut toată această minunată întâmplare să existe: Amalia Iorgoiu, Alexandru P. Rusu, Diana Tănase, Ester Mitrofan, Alexandru Andrei, Ilinca Prisăcariu, A. Hartmann și un loc unic: unteatru!

            „Piesa lui Sartre, structurată pe multiple niveluri vorbește în esență despre ipocrizie. Ipocrizia nu doar a societății americane de atunci, ci despre ipocrizia din lumea modernă, a fiecărui individ, a fiecăruia dintre noi. Acum ca și atunci, omul s-a pus pe sine în centrul universului său, din ce în ce mai virtual, mai bogat în iluzii decât în interacțiuni cu ceilalți oameni, la rândul lor centrul universurilor personale.

            În acest context, spectacolul Respectfully yours…/ … cu respect vine să arate că omul poate să reziste presiunilor societății, a normelor și a oamenilor dacă alege să o facă. În mod evident, asumându-și și consecințele alegerilor sale: de a fi ostracizat, hărțuit, manipulat până la a-și trăda valorile, aruncat de către ceilalți și abandonat într-un iad personal din care puține sunt căile de evadare.

            Într-o societate în degringoladă, în căutarea propriilor principii și valori, în care ura, nedreptatea și egoismul se manifestă ca normă, ca un fapt dat și acceptat celor care au drepturi prin poziția socială pe care o dețin/ au ajuns să o dețină, în care adevărului și omeniei le sunt preferate parvenirea, manipularea și obținerea prin orice mijloace a binelui pentru sine și în care regulile sunt făcute de cei care conduc, adevăratele târfe nu sunt cele care practică prostituția, ci cei care o acceptă tacit și care profită de fructele sale.” A. Hartmann

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.