Mașina Timpului @ unteatru

Mașina Timpului @ unteatru
Intrare Libera
24
Mar
Duminica
2019

Intrare Libera

Mașina Timpului @ unteatru

Cand?
19:30
Informatii
rezervari@unteatru.ro
sau sms la numarul 0721268516

Mașina Timpului

Zona din spatele Magazinului Unirea e neatractivă, plină de blocuri printre care mergi să-ți parchezi mașina. Acum 30+ ani acolo era cartierul evreiesc bucureștean, printre cele mai fascinante ale capitalei, distrus în a doua parte a anilor ’80.

Al 11-lea episod “Mașina Timpului” vine în premieră la unteatru cu comparații incredibile dintr-o zonă care azi pare dintr-o altă dimensiune. Pornim din Piața Unirii, explorăm vechile mahalale Călărași, Dudești, Văcărești, mergem prin Piața Sfânta Vineri, Piața Căuzași sau la Rondul Udricani, vedem cum s-a schimbat radical cartierul și cum s-a ajuns la haosul urbanistic extrem din prezent.

Cartierul evreiesc bucureștean, odată plin de viață, comerț, ecumenism și eclectism arhitectural fantastic, a fost victimă colaterală a noului centru civic în anii ’80, când o cincime din București a dispărut pentru a face loc celui mai megalomanic proiect de transformare urbană din istoria României. Războiul regimului Ceaușescu împotriva orașului vechi a mutilat și a marcat ireversibil zona Casei Poporului, dar prelungirea bulevardului Unirii dincolo de Piața Unirii până la Piața Alba Iulia a condamnat la distrugere și cartierul evreiesc. Au fost ultimele demolări masive centrale ale anilor ’80, între 1985-1989. Vino să vezi cum s-a-ntâmplat, vei percepe diferit zona asta!

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.