La tiganci | Amfiteatru TNB
La tiganci | Amfiteatru TNB
Regia și adaptarea: Andrei și Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturică
Distribuția: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Florentina Țilea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotleț
Durata: 1h 20min (fără pauză)
*Spectacol prezentat în parteneriat cu Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” Bucureşti
Dramatizarea si regia spectacolului ce are la baza nuvela lui Mircea Eliade, semnate de Andrei si Andreea Grosu, aduc o noua lumina asupra fantasticului si visului istoriei ce il are ca protagonist pe profesorul Gavrilescu. Nu numai ca spectacolul de la Unteatru sur-prinde atmosfera lui Eliade, dar reuseste ingenios si elegant sa ne descifreze acest text si subtilitatile lui, intr-o abordare intima si curata.
Profesorul Gavrilescu se regaseste in cele mai mici detalii, gesturi sau priviri ale inter-pretarii lui Richard Bovnoczki. O interpretare ce adauga un nou strat de mister si fantastic spectacolului. In uimirea, stupefactia si buimacia lui Gavrilescu ne regasim fiecare dintre noi atunci cand ne confruntam cu propriul destin si mai ales cu mrejele intortocheate le iubirii.
Personajele care populeaza acest spectacol-visare sunt insufletite de actori in roluri multiple:
• Mihaela Trofimov dă viata babei de la tiganci si deopotriva naivei, neuitatei Hildegard
• Liviu Pintileasa este controlorul din tramvai – un Caron ascuns in piele de om, dar si unul din vecinii familiei profesorului
• Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian si Florentina Tilea sunt, pe rand, femeile de la tiganci – grecoaica, evreica si tiganca si alte personaje din lumea labirintica a spectacolului
• Bogdan Cotlet intruchipeaza doua personaje ce aduc o pata de culoare si normalitate lumii lui Eliade
_____________________________
***Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV2:
– Prezentarea la sala de spectacol cu 30 de minute inainte de inceperea acestuia, pentru a putea respecta regulile de acces.
– Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.
Atenție! Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
– Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare.
– Termoscanarea de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în teatru.
– Respectarea distanțării de minimum 1,5 m între persoane – de la intrarea în teatru, în sala Amfiteatru, la toalete și la ieșirea din sală.
Atenție! La Amfiteatru, vă rugăm să respectați distanța de 2 metri indicată prin locul repartizat fiecărui spectator.
***Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:
– dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol, reprezentaţia se reprogramează, biletele rămânând valabile. Spectatorii pot opta și pentru restituirea banilor pe bilete, sau pentru schimbarea acestora pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru.
– dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se poate întrerupe și relua, în funcție de condițiile meteorologice. Dacă reluarea nu este posibilă, iar spectacolul se suspendă, acesta nu se reprogramează și nici nu se rambursează costul biletului.
După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.
Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).
Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.