Hamlet | Amfiteatru TNB

05
Jul
Duminica
2020

Hamlet | Amfiteatru TNB

Cand?
21:30 - 22:30
Informatii
rezervari@unteatru.ro
sau sms la numarul 0721268516

Hamlet
după William Shakespeare

Un spectacol de:
Alina Berzunțeanu
Richard Bovnoczki
Peter Kerek

Hamlet – Poate fi răzbunată crima? Încercând să se răzbune pe cel care i-a ucis tatăl, Hamlet ajunge să se răzbune pe el însuși până ce ajunge la tăcere. Spectacolul renunță la orice privire exterioară asupra poveștii și urmărește filmul acestei răzbunări imposibile strict din interiorul lui Hamlet.

#Cronici

• „Hamlet de la Unteatru este un spectacol amețitor. Pe cît de consistent, pe atît de pregnant. Pentru iubitorii capodoperei lui Shakespeare, montarea va fi un deliciu.”
(Cristina Rusiecki, B-Critic.ro)

• „Hamlet e mai mult decât un per¬sonaj sau fabula unui destin, el e o stare. Actorii fac uimitoarea performanță de a nujuca, ci de a fi. Peter Kerek, împreună cu Alina Berzunțeanu și Richard Bov¬noczki au conceput un spectacol care s-ar putea intitula: Hamlet, a state of mind. ”
(Andreea Nanu – Revista 22)

• „La Unteatru, „Hamlet” încape în aproximativ 50 de minute, într-o sală nu foarte mare, de teatru independent, pe un podium rotund, fără costume, fără scenografie, fără tron și coroană, fără săbii însângerate și fără o distribuție numeroasă. Pe podiumul îngust nu e loc de manierisme și eleganță, trupurile celor trei actori se izbesc între ele, cad, se ridică, se trântesc violent, iar cuvintele capătă sonoritatea unor trosnituri puternice de lemn, ascuțite și sfâșietoare. De la un metru distanță de podium, acest „Hamlet” se definește, în primul rând, prin încordarea tuturor simțurilor. […]
Spectacolul propus de Alina Berzunțeanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek nu se încadrează în categoria „clasic”, nu este nici o reinterpretare propriu-zisă a poveștii lui Hamlet, spusă de fapt pe repede înainte, dar speculează granițele dintre „a fi și a nu fi”, unde se naște un spațiu și timp în care te poți juca liniștit de-a fi sau a nu fi Hamlet, Polonius, Gertrude, Ofelia, Claudius, o fantomă, actori…
(Oana Bogzaru – Yorick.ro)
______________________
***Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV2:

– Prezentarea la sala de spectacol cu 30 de minute inainte de inceperea acestuia, pentru a putea respecta regulile de acces.
– Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

Atenție! Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

– Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare.
– Termoscanarea de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în teatru.
– Respectarea distanțării de minimum 1,5 m între persoane – de la intrarea în teatru, în sala Amfiteatru, la toalete și la ieșirea din sală.

Atenție! La Amfiteatru, vă rugăm să respectați distanța de 2 metri indicată prin locul repartizat fiecărui spectator.

***Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:
– dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol, reprezentaţia se reprogramează, biletele rămânând valabile. Spectatorii pot opta și pentru restituirea banilor pe bilete, sau pentru schimbarea acestora pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru.
– dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se poate întrerupe și relua, în funcție de condițiile meteorologice. Dacă reluarea nu este posibilă, iar spectacolul se suspendă, acesta nu se reprogramează și nici nu se rambursează costul biletului.

 

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.