Concert Andrei Kivu și Sergiu Marin

27
Aug
Joi
2020

Concert Andrei Kivu și Sergiu Marin

Cand?
21:00
Informatii
rezervari@unteatru.ro
sau sms la numarul 0721268516

Concert Andrei Kivu și Sergiu Marin

Andrei Kivu este violoncelist român stabilit la Paris din anul 2009. El a cântat ca solist acompaniat de orchestre de prim rang precum New York University Orchestra, Orchestre Royal de Wallonie, Orchestra Radio Varsovia și multe altele.

Andrei Kivu îmbină activitatea concertistică cu cea de profesor, fiind invitat în numeroase rânduri să susțină masterclasses la New York University, la Academia de Muzică “Givat Ram” din Ierusalim, la Academia Regală de Muzică din Madrid și Academia de Muzică “Franz Liszt” de la Budapesta.

Concertele lui au fost transmise în direct la posturi naționale de radio și televiziune din întreaga lume: Radio France, ABC Australia, SDRS – Berna, Radio Suisse Romande – Lausanne, ORF, TV Helsinki, TVR, Radio Romania…

Andrei Kivu este primul violoncelist român care a cântat integrala Suitelor de J.S. Bach într-un singur concert, și deasemenea primul violoncelist din lume care a transcris și cântat Sonatele și Partitele de J.S. Bach, fiind invitat să prezinte proiectul său “Bach-ViolonCello” în Japonia, U.S.A., Canada, Franța, Spania, Germania, Anglia, Croația, Ungaria și România.
I-au fost acordate numeroase premii, precum “The 2003 INMC Award” pentru activități excepționale ca solist și profesor, “Premiul pentru Originalitate” al Festivalului de Jazz de la Cluj, premiul “Uchimura” (oferit de UNESCO în 2002), iar in anul 2002 a fost declarat “Culturally Unique” de către departamentul de stat al U.S.A.
Andrei Kivu apare pe mai mult de 30 de CD-uri și DVD-uri cu largă distribuție internațională, printre colaborările cele mai onorante numarandu-se cele cu celebra casa de discuri “Mode Records” (New York).

Sergiu Marin a fost primul elev al lui Andrei Kivu, în anul 1995.

Cu o activitate concertistică bogată, Sergiu este violoncelist al orchestrei de elita “I Sedici”, al Orchestrei Filarmonice din Ploiesti, al Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti și al Bucharest Klezmer Band – unde cântă și la chitară bas.

Andrei și Sergiu cântă împreună încă din anul 1997, iar începând din 2016 Duo-ul lor și-a intensificat activitatea, îmbogățind totodată considerabil repertoriul abordat (cu durata totală de peste 3 ore), cu fiecare nou concert: de la muzică Gregoriana la muzică contemporană, de la Bach si Vivaldi la Tango și Milonga, de la Bartok și Kodaly la Enescu și Ravel, de la Hindemith la rag-times, de la muzică Klezmer la piese Flamenco transcrise pentru două violoncele…

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.