Cerere in casatorie- Spectacol in turneu-gazduit de unteatru

27
Nov
Duminica
2016

Cerere in casatorie- Spectacol in turneu-gazduit de unteatru

Cand?
19:00 - 20:30
Informatii
rezervari@unteatru.ro
sau sms la numarul 0721268516

“Cerere in casatorie” de A.P.Cehov
Cu:Gianina Iconaru
Stefan Abrudan
Eugen Padureanu
regia:Ion Mircioaga

De fiecare dată când este pus în scenă un clasic se pune problema: mai este azi textul respectiv actual? Ce relevanță are, pentru spectatorul contemporan, piesa lui Cehov?

„Cerere în căsătorie” e o bijuterie în care funcționează exemplar comicul de situații și comicul de caracter. Personajele sunt schițate din câteva linii, trase cu siguranță de dramaturg; sunt ofertante pentru actori, care au libertatea – și obligația! – de a completa contururile propuse de Cehov cu particularități verosimile. Altfel spus, sunt provocate fantezia și cultura histrionilor, plăcerea de a face un studiu psihologic. Plăcere care nu e gratuită. Cercetarea dă la iveală câteva date omenești care, DA, SUNT ȘI ASTĂZI IMPORTANTE. Spectacolul nostru își propune să vorbească, folosind mijloacele comediei, despre vulnerabilitatea sentimentelor, despre pustiirile produse de inhibiții, despre ridicolul unor existențe virusate de orgolii prostești. Este un spectacol pe care l-am lucrat, la invitația prietenilor mei de la Teatrul T. a. C. T., cu mare plăcere. M-am întâlnit cu trei actori foarte buni, talentați și pasionați. În plus, am simțit în jurul repetițiilor o atmosferă caldă, creată de oameni iubitori de frumos, bucuroși că există un teatru în Sighișoara.

Ion Mircioagă

 

 

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.